Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

ΑΜΥΝΑ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ, Νέο Τεύχος

Το τηλέφωνο κουδούνισε έντο-να. Ο Νίκος ξυπνάει από έναν άσχημο ύπνο γεμάτο εφιάλτες. Ανασηκώνεται λίγο και πιάνει το τηλέφωνο που είναι στο μι-κρό ξύλινο κομοδίνο δίπλα στο κρεβάτι του.


- Ναι, εμπρός! , λέει ανήσυχος. Κοιτάζει και βλέπει την ώρα του να δείχνει 2:00 μετά τα μεσάνυχτα.

- Νίκο εσύ είσαι; , ρωτάει κάποιος από την άλλη γραμμή.

- Ναι εγώ είμαι Δημήτρη συμβαίνει κάτι; , ρωτάει o Νίκος προβληματισμένος.

Ο Νίκος και ο Δημήτρης είναι ορισμένοι πατριώτες από τους σημαντικότερους αντιπάλους της Νέας τάξης των Γερμανών. Μετά από το, φαινομενικό τέλος του Άλιστερ Πόρτερ (βλέπε 3ο τεύχος), βρέθηκαν στη Αθήνα όπου βοήθησαν στην «απόρριψη» των νέων βιβλίων ιστορίας του λυκείου (βλέπε 4ο τεύχος) .

- Νίκο έχουμε ένα σοβαρό πρόβλημα. Όπως γνωρίζεις ο εμφύλιος πόλεμος μαίνεται στην Συρία, λέει ο Δημήτρης.

- Αυτό το γνωρίζω, απαντάει ο Νίκος. Ξέρω επίσης ότι οι αδελφοί μας Χριστιανοί Ρωμιοί ή Ρούμ Ορθοντόξ όπως τους αποκαλούν αποτελούν στόχο των φανατικών.

-Ακριβώς Νίκο, οι φανατικοί Χασισίνιοι μαζί με ξένους μι-σθοφόρους έχουν επιδοθεί σε ένα τεράστιο αιματοκύλισμα της χώρας!, λέει έντονα ο Δημήτρης.

- Οι Χασισίνιοι ποιοί ακριβώς είναι;, ρωτάει ο Νίκος.

- Πρίν πολλούς αιώνες υπήρξε μία ομάδα δολοφόνων στο Λίβανο. Αυτοί πίστευαν ότι με το να κάνουν δολοφονίες θα πήγαιναν στον Παράδεισο.

-Αν δεν κάνω λάθος ο Έσαντ έχει δημιουργήσει μία Χρι-στιανική πολιτοφυλακή για να προστατεύει τους χριστιανούς, όχι πως και αυτός είναι άγιος αλλά τουλάχιστον έκανε κάτι!, λέει ανήσυχος ο Νίκος.

- Όπως τα λές είναι Νίκο, απαντάει ο Δημήτρης. Τώρα όμως έχουμε ένα πολύ σοβαρό θέμα.

- Δηλαδή τί;, ρωτάει ανήσυχος ο Νίκος.

-Οι Χασισίνιοι πολιορκούν εδώ και δύο ημέρες την Μονή του Αγίου Γεωργίου στην Συρία, απαντάει ο Δημήτρης. Πρέπει να πάτε εκεί και να τους φέρετε πολεμοφόδια, δέχεστε;

- Δημήτρη ξέρεις ότι δεν θα μπορούσαμε να αρνηθούμε την βοηθειά μας προς τους αδελ-φούς μας Χριστιανούς στην Συρία!, απαντάει ενθουσιασμέ-νος ο Νίκος.

- Θα σας παραλάβει ένα αερο-πλάνο για να σας μεταφέρει μέχρι την Κύπρο, λέει ο Δημήτρης. Έπειτα με μια θαλαμηγό θα φτάσετε στο λιμάνι της Ταρσού μεταμ-φιεσμένοι ως τουρίστες….

Δεν υπάρχουν σχόλια: